Sollicitatiegesprek

Heb je het ook gelezen? Vorige week zorgden de kledingregels van een school voor een landelijke discussie.
Want, zegt de algemene opinie, kledingkeuze is iets persoonlijks. Daar heeft een ander niets over te zeggen. En toch passen we onze kleding aan op de verschillende situaties. We stralen met onze kleding iets uit.

Wat te denken van koningsdag? Je ziet wat voorbij komen. Oranje shirts, rood-wit-blauwe jurken, hoedjes in kleuren die anders niemand draagt. Keuze genoeg. Blijkbaar heeft het toch een bepaald effect.

Ga je zo op sollicitatiegesprek? Of hou je in je kleding rekening met de eerste indruk die je wilt maken? De eerste zeven seconden zijn bepalend…..

Eenheid in kleur

Leuke dingen maak je soms mee. Loop je in een winkel. Zegt iemand tegen je: “Jij hebt verstand van kleuren”. Ze had een foto bij zich en wilde daar graag een bijpassende lijst bij.
Kijk, ook zo kun je de werking van kleuren toepassen. Het is mooi om kleuren terug te laten komen. In dit geval in de lijst. Dan wordt het een mooie eenheid.

Dat geldt ook voor je kleding. Hoe doe je dat? Laat de kleur van een print terugkomen in je accessoires. Dat kan in een ketting of ring, maar ook in schoenen of een tasje. Zo creëer je een mooie eenheid. Het geeft een chique, doordachte uitstraling waar je niet veel voor hoeft te doen!

Terugblik

Wat was het hectisch de laatste maanden. Hectisch en intensief, maar ook erg leuk. Veel geleerd, dankzij de drijvende kracht achter Style Color Company. Wat komt er veel op je af tijdens zo’n opleiding. Het was fijn om al kennis te hebben van de kleurenleer. Maar soms werkte het juist ook verwarrend. Exact dezelfde kleuren worden vaak anders benoemd in de kunstwereld en bij de kleurenanalyse.

Veel gesprekken zijn er geweest. Gesprekken die binnenkwamen. Die meegingen en nog meegaan als een waardevolle herinnering.

Wat was het goed om vanuit dezelfde basis te werken. Gods Woord. Het wonder van de schepping. Elkaar daarin kunnen vinden. Als een rode draad liep o.a. Psalm 139 door de opleiding. Verschillende keuzes hoeven geen belemmering te zijn. Ze geven ook kansen. Elkaar ontmoeten, op basis van wederzijds respect.

Psalm 139
13 Want Gij bezit mijn nieren, Gij hebt mij in mijner moeders buik bedekt.
14 Ik loof U, omdat ik op een heel vreselijke wijze wonderbaarlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn Uw werken; ook weet het mijn ziel zeer wel.